Ett steg närmare London

Igår bokade vi hostel i London. Det verkar toppen! Ligger precis vid Piccadilly Circus så mycket centralt och billigt. Lovar att recencera när jag varit där. Priset låg på ~150 kronor per person/ natt i ett 10 rum. Lagom stort. Har ju bott i större.
 


Kommer ni ihåg?

Älskar att hitta låtar man lyssnade på förr. Riktigt mysigt man blir lite nostalgisk på något sett. Minnen som kommer tillbaka och roligt stunder man minns.


Ännu en helg har passerat

Jobbat helgen men det betyder inte att jag inte hittade på något, tvärtom. I lördags mötte jag upp flera vänner och vi gick till en resturang på nordhemsgatan, Silvis. Var rikigt mysigt. Fanns väl sisådär 30 platser. Vi köpte tapas liknande mat och fick upptäcka nya smaker. Detta var en palestink resturang. Jag och Malin vr väldigt nöjda. De andra med verkade det som. Billigt också.
Efter det promenerade vi till stan och gick till Diamond dogs och senare till Valand. var trevligt men efter ett tag var vi bara 4 personer kvar. Jaja, jag och Malin hade väldigt kul iaf. och sen gikc jag och mötte Pernilla och hennes kompis.
blev hem och sov några timmar innan jag skulle upp till jobbet. Jag och Pernilla skulle jobba kväll. Vi var trötta.

Annars inte mycket att säga. Värmen tar knäcken på än. Jobbet skall vi inte tala om, varmtvarmt!
 Idag var vi och storhandlade så nu finns kött, och grönsaker och mjölk och frukt här hemma. Äntligen. När vi kom hem kollade Mai sin mail och hon hade fått mail av en tjej vi träffade i Sydney. Roligt. Hon skall till Sverige i Spetember och frågadae om vi ville visa henne runt! Ja, Va roligt!
Pratade med en kille igår, Logan, som jag inte hört från sen jag lämnade Douggies. Han har flyttat till London så honom skall vi nog möta när vi åker dit. OCH pratade med Tim, han skal flytta till sin flickvän i frankrike och kommer antagligen för att hälsa på sina svenska släktningar i Lycksele. Värst va alla tog kontakt denna veckan. Roligt!
 

Långfika med vänner

Idag var min enda lediga dag på länge, var riktigt skönt att sova ut ordentligt. Men sen blev det upp och städa undan lite och småpilla innan jag  fick rusa til stan och möta Katti, Sussie och Maria på Ethels. Efter ett tag promenerade vi genom Haga och satte oss på Mio och åt godaste kycklingsalladen i stan! Ooj, vilken långfika det blev. Åkte hem s e x timmar senare men  vi hade mycket att ta igen.
Så efter det åkte jag hem och packade lite småsaker innan jag stack över till mamma. Här skall jag sova inatt, då Cicci med familj skall bo i min lägenhet.

Förresten, något som gjorde mig arg hände idag. När vi satt och fikade ramlade en tant en bit bort. Alla såg det och folk gick nära henne men i n g e n gick och hjälpte henne utan alla tittade på  bara! För mig var det självklart att springa fram och hjälpa henne upp och sedan plcoka upp hennes saker åt henne. Hon var jättetacksam och berättade att hon var reumatiker vilket gjorde att hon inte orkade resa sig och om ingen hjälpt henne skulle hon bli liggande.
Varför inte hjälpa? Berättade detta för min bror och  han berättade för mig om studier som gjorts att när människor befinner sig i stor grupp reagerar man  ofta inte på samma sätt som i mindre grupper. Förstod inte riktigt men skall försöka läsa lite mer om detta fenomen - när jag har tid!

I just say Mamma Mia!

Kom hem igår från en skön helg och imorse var jag återigen uppe med tuppen för att gå till jobbet. Skulle jobba med Pernilla som var tillbaka från semestern, vilket var riktigt kul!
   Sen åkte jag till stan och mötte upp malin, mai och hennes kompis för att ge blod. Gick bra men mitt blodvärde var lägre än vanligt pga min sjukhusvistelse antagligen - så helt frisk är jag inte än.
 jaja, efter det skyndade vi oss till Biopalatset och mötte upp Johanna och hennes kompis för  att hämta biljetterna till Mamma Mia! Riktigt rolig var den, skrattade konstant. Gå och se den, får minst en 4 av mig!
Ibland fick jag till och med gåshud, så bra sjöng dom!

Jag, Malin och Mai tog en promenad efteråt och pratade minnen, innan vi åkte hem och nu sitter vi här och har precis testat kolsyremaskinen Mums! och sen suttit på balkongen och njutit av värmen.

Imorgon är jag ledig. Eller jag är ledig från jobb men har fullt upp. Imorgon kmmer Cicci och hennes familj så får väl hälsa på dom sen skall jag fika med Katti, Maria och Sussie. Längesen vi sågs!
 


without interruptions

Natten till fredagen var inte mycket sovande. Hade mycket att fixa, städa, packa, ordna allt med nycklarna, och när jag  väl gick och  la mig kom Cicci och Mai hem. Blev lite snack och sen var jag  på bushumör, hämtade ett glas vatten och slängde på Mai i sängen. Hon Mai skrattade inte lika mycket som mig. haha, konstigt?
   Jaja, fick sovit t r e timmar i alla fall innan jag skulle till jobbet. Den här veckan har varit lite ansträngande, har inte sovit mer än 4-5 timmar per natt.
Efter jobbet hämtade mamma och brorsan mig och  vi åkte till Småland för att hälsa på mormor och morfar. Var att ta det lugnt igår och inatt fick jag  äntligen sova än 10 timmar. s k ö n t !! Här är tempot så långsamt, Ett praktiskt exempel på det är när vi stod i kassakö, ja, hemma hade det gått på 2 minuter här tog det säkert 10 innan det var vår tur. Men ingen verkade stressad över det.
Vi gick till stan och kollade i de vanliga butikerna innan vi köpte hallon och åkte hem. Så nu till eftermiddagsfikat har vi  ätit tårta i min ära, det är ju faktiskt Sara(h) idag. Så grattis till mig.
 Nu är det väl snart dags för mat igen innan mormor pratade om sommkrysset(?). Imorgon, tidigt, skulle kussarna och tillhörande föräldrar komma hit också. Så man hinner se dom några timmar innan vi åker hem igen. Jag hoppas på ett stopp i Gränna som ligger nära innan vi beger oss hemåt. 
Nej, nu skall jag springa och irretera brorsan lite innan mormor ropar att maten är färdig.
Hoppas ni alla har en bra helg.   skönt att slippa storstan ibland.
  


Run Run over the hills

Igår skcikade vi hem två patienter och fick beskedet att två nya skulle komma. Okej tänkte vi, något att göra.För det har varit så lugnt med alla som sköter sig själva. Men idag kom en liten överraskning, idag kommer två imorgon kommer två! PANG sådär på en fredags eftermiddag. Dom är aldrig roliga. Härligt att inte jobba helgen iallafall. har jobbat med Johanna hela veckan faktikst och vi har haft så himla roligt.
Åker till Mormor och Morfar i helgen. Skall bli skönt att komma bort från stan och Alla "Gothia-cupare". 
  
På tal om ingenting har jag börjat lyssna på P3 på mornarna, då dom är de ända vakna när jag har vart uppe i veckan. Riktigt roligt får jag säga. Sitter och småfnissar på bussen, tur det inte är många på den tiden.


Four seasons in one day

För er som hört talas om Melbourne vet ju också att staden kallas för "Four seasons in one day"!   Varför? Därför att vädret är oförutsägbart, och kan växa väldigt snabbt från det ena till det andra.
   Själv tyker jag Göteborg borde ha det namnet. Se idag, från att det varit iskallt, till att solen lös, till ösregn, till sol, till mulet.
Annars har jag inte mycket att säga, händer inte så mycket när man jobbar varje dag och är helt utslagen när man  kommer hem. Måste se till att städa imorgon. För på fredag hämtar mamma mig på jobbet och vi åker till Mormor och Morfar. Kommer hem söndag kväll och på Måndag skall jag låna ut min lägenhet till Cicci och hennes familj så det blir att sova hos mamma några dagar.
   Igår fick jag mig en sambo också, hehe. Det var väldigt kaos där i slutet men det löste sig. Vi satt uppe länge och hade mycket att uppdatera varandra om, då vi inte hunnit ses ordentligt på länge. Katti ringde och skvallrade lite också. Men till slut var jag tvungen att lägga mig då jag skulle upp f e m imorse. Behöver jag säga att jag  var trött. Men med snälla arbetskamrater går allt. Oj, kanske borde säga vem min sambo är nu då, en röd liten tomat. haha.  M a i!



Grattis

Grattis Hanna på din dag. Hoppas den blir så bra som den kan bli.


Jag är en stolt kompis

Trodde jag skulle få sova ut ordentligt på min ända lediga dag denna veckan och efter en fullspäckad helg men som vanligt är det inte min dag och klockan 0700 börjar de klippa gräsmattorna här utanför. Jag vägrade gå upp utan låg och svor för mig själv men tillslut gick jag upp och gjorde mig redo för att möta Katti.
Mötte henne på centralen och vi tog en fika och snackade massa skit. Stackars de som satt runt om för vi var ju inte tysta precis. haha.
   Efter att ha vinkat av Katti och Andreas på tåget begav jag mig mot Avenyn och mötte brorsan och han köpte en finfin tröja! Så strosade vi omkring och satte oss vid kanalen bakom kungstorget. Sen gick vi hem. Åkte och handlade lite med mamma och sen inte mer med det.


Vill passa på att gratta min fina vän Lotta!!! Hon kom in på läkarutbildningen i Göteborg till Hösten. Jag är så stolt jag kan bli!

Alla borde ta ansvar

Vilken tid det tog att komma hem idag. Slutade nio och missade precis bussen. Fick vänta en halvtimma till nästa buss och väl i stan missade jag vagnen hem och fick vänta ytterligare 20 minuter på en vagn som tog mig hem.
Jaja, hem kom jag ju till slut. Jobbet ikväll har vart som övriga dagar, lugna och itne mycket att göra.
Imorgon är jag ledig  och skall träffa Katti vid 12 innan hon lämnar mig för Skåne. Det gick ganska smärstfritt att bestämma var och när vi skulle ses, vilket det inte brukar göra. Tar ju lååång tid att bestämma. Så vi var stolta nu.
Resten av morgondagen skall jga inte göra mycket. Plocka lite här hemma och fixa lite smågrejer som behövs ordnas.

Skulle på bio med Maisan ikväll men efter mycket svårigheter bestämde vi oss att ta det nästa vecka. Vi får ta en heldag, Ge blod och bio.

På tal om det, varför ger inte alla människor blod?
För mig är det helt ofattbart varför man inte gör det. Självklart förstår jag människor som av någon sjukdom/medicinsk anledning inte kan ge blod. Men människor som är rädda för nålar eller liknande kommer jag aldrig kunna förstå eller fullt respektera deras ställningstagande i detta. Tycker inte det är en anledning. Har frågat människor med denna åsikt om de inte förväntar sig att det skall finnas blod när de behöver blod? och deras svar är ofta "nej det gör jag inte alls" okej, det kanske ni inte gör. Fast jag vet att ni ändå gör det, innerst inne.
Men om du motförmodan inte förväntar dig något blod är min fråga: Om din mamma/syster/barn/pojkvän, vem som helst som står dig nära inte ger blod och personen behöver blod av någon anledning, hur hade du känt om sjukhuset skulle säga "Nej eftersom denna person inte gett blod skall den heller inte få något" Jag tror du hade krävt att personen skull få blod för att kunna överleva.  Du tror kanske att det aldrig kommer hända mig. Men visste du att 9/10 människor någon gång behöver ta emot blod? Det betyder att det är ganska säkert att Du kommer få ta emot blod.
Tänk på det, i det stora hela, vad är 3-4 stick per år för att det alltid skall finnas blod när det behövs.

Till dig som ger, bra jobbat. Grattis du är duktig! och till dig som   i n t e   ger, berätta för mig dina argument så jag kanske skulle kunna förstå dig och ditt ställningstagande.



Bild från Geblod.se


Cocoo favorites

Mina Top 5 favoriter från Cocoo´s förhandsvisning.








Inte mycket att säga

 Inte mycket som hänt det senate.I söndags kom Hanna över en stund till mig och sen skulle jag ner och fika med Emelie D och Rossi. Vi hade det väldigt trevligt, skönt att träffa vännerna! På vägen till brunnsparken såg vi massor med folk och förstod att dom väntade på Bruce. Var lite roligt att se så mycket människor vänta på ett par gubbar, hehe.
Igår och idag har jag jobbat, kvällspass. Har varit lugna dagar på jobbat.

Inte mycket som händer i veckan heller. Jobbar imorgon kväll och på torsdag är jag ledig och skall förhoppningsvis träffa Katti, jag hoppas det i alla fall. Sen blir det tillbaka till jobbet, ända till söndag.
 
Katti och Jag liite trötta.


Livet är underbart.

Vad mer kan man bergära än en varm sommarnatt, drinkar och sin bästa kompis? Inget skulle jag säga. Dessa tre kan aldrig bli en misslyckad kombination. Eftermiddagen började hos Hannas mamma, där jag  var bjuden på smörgåstårta och en god chokladkaka. Det var riktigt trevligt, Hannas mormor och morfar är väldigt rara så det blev en väldigt skrattfylld kväll. Här började våra fina drinkar och sen var det dags att gå till mig och göra oss redo för en kväll på stan. Vi lyssnade på gammal musik och skrattade åt fula frisyrer och kläder.
Så på väg mot stan missade vi vagnen och gick till bussen och väntade. (robert tror fortfarande att vagnen pajade och att bussen hade problem - därför vi var sena).
Vi gick ut och satte oss på en lugn uteservering, till skillnad från resten av stan som var knôkafull. Mai och Linnea kom förbi och vi begav oss uppåt Avenyn mot Korvdejting. Ja korvdejting. Hehe, sjukt kul. Ett korvstånd med en kock iklädd riktiga kockkläder och kockmössa. Brevid ståndet stod ett bord och två stolar där man då skulle korvdejta. Hanna blev min dejt! och vi fyllde i de roliga papprerna som fanns att fylla i.
Dags att träffa Katti och hennes co som bestod av en hel familj. Riktigt goa, dom vi firade midsommar hos. Blev inte så mycket av det. Vi kom aldrig in någonstans efter det, av flera anledningar utan vi stod och snacka och helt plötsligt var klockan läggdags och alla splitrades. 
 Men för det behöver det inte betyda att kvällen var slut. På hållplatsen fick vi oss ett riktigt gott, långt skratt. det var tur vi fick underhållning när vi väntade på vagnen. Skall inte gå in i detalj men det innehöll cyklister, killar, tjejer och olika åsikter. Hahaha.
När vi gick av vagnen såg vi till vår stora förvåning att solen höll på att gå upp. Vi var på sånt bra humör för även om våra fötter värkte och vi var lite blöta så hade vi haft en så rolig kväll.

Helgen har varit underbar. Varit med Hanna  h e  l  a helgen och så har det inte varit på länge, bara vi! Vi är bäst och vi hjälper varandra i vårt och torrt. Den här låttexten har många fina rader som passar så bra in på vår vänskap.


             Bilderna visar gamla godingar man alltid beställde förr. och som vi skålade, efter varje klunk. skål för olika saker som var bra att skåla för. och korvdejtingpärmen. och till sist mig och Hanna påväg hem och skall försöka visa soluppgången som inte kommer med.


Bergbanor och glass

Gårdagens kväll var helt perfekt! Jag och Hanna åkte ner till Avenyn och promenerade till Liseberg, tittade på alla människorna i stan. Fullt, men det är mysigt tycker jag. Lite utlandskänsla när så mycket folk samlas i stan.
När vi kom till Liseberg hälsade vi på Linnea i butiken, gick vidare till Cicci som satt vid en attraktion och jobbade och sen Mai som jobbade på ett hjul.  Alla var söta i sina Lisebergs kläder.
Jag och Hanna kände oss som barn på nytt och var helt i extas när vi skulle åka allt. Har ju inte åkt på ett par år så Bergbanan, Kanonen, Virrvelvinden, Balder och Uppsvinget blev våra åk. Uppsvinget var bland det otäckaste jag åkt. Kändes som man skulle ramla rakt ner i marken. Usch! haha. ja, vi bara skrattade och skrek omvartannat och på allt detta blev det mjukglass. Mums!   
  
Fina vänner

Tråkigt att vissa saker kan dra ner stämningen. Men sånt är det. Hade ett skönt snack med Hanna påvägen hem  och utanför porten. Vi hörde skriken från Bruce när vi stod där, det lät underbart. Det känns så bra att vi förstår varandra, Jag och Hanna. Att vi kan hjälpas åt när det behövs.


Ikväll blir det utgång. Hoppas många är på. Skall till ett nytt ställe, för oss.  Men först skall vi ner och fixa lite istan och sen hem till Hannas mamma och fira med smörgåstårta och godsaker.

Besök i Göteborg

Imorse kom Hanna till Göteborg. Vi gick och lunchade och jag lät henne smaka på den mumsiga salladen. Sen tog vi vårt kaffe/te "to go" och strosade runt på stan. Det var ritkigt trevligt. Saknat henne mycket. Det är så bra när vi ses, som om vi setts igår och fortsätter vårt samtal där. Inget stelt här inte.

Ikväll skall vi på Liseberg och spana in våra arbetande vänner. Skall bli kul. Har inte varit där i år.



RSS 2.0