Promenad genom sta´n

Jobbat idag ett kort pass  och tur var väl det, har fortfarande inte mycket kraft att anstränga mig. Men det gick helt okej. Åkte till centralen sen och mötte upp Katti och Andreas. Andreas blev packåsna och åkte hem med deras packning medans jag och Katti gick en promenad genom stan. Ojoj vad det fanns att prata på om.
Till er liksom oss Subway-älskare vill vi nu med glädje meddela att Subway snart öppnar på Avenyn.

I alla fall satte vi oss på fiket och Katti åt sin ack så magiska sallad. Blev ännu mer snack om skolan,  vad som händer efter examen, midsommar, helgen, väntade besök till Göteborg - allt.
Till slut fanns inte mer att säga så vi började promenera neråt city igen. På den lilla vägen hann vi skänka ett leende till Anders Svensson som så fint satt på vårt gamla plugghak och tog en fika. Hihi.

Och när jag kom hem hade jag fått ett brev. Det var en sommarhälsning från Emelie. Det gjorde mig glad!
Nu är man hemma och skall ta det lugnt, så här mycket har jag inte gjort på en vecka och det är krävande men jag älskar att umgås, kan inte vara utan mina vänner. Det får ta energi så får jag sova gott om natten istället.

Hörde denna låten på vägen från jobbet. Man blir verkligen riktigt glad av den på något konstigt sätt. Lyssna höjningen. En riktig schlager hit. hehe.
Här har ni, fröken jag ljuger så braaa, hur svårt kan det vaaa, alla flickor utom jaaa(g)

Topp 10 London

Jag fick en bok av mamma i present idag. Jag blev glad. Nu skall jag lägga mig, glädjas åt den spanska segern och läsa min London-Bok. Kommer ju inte hinna mycket på den korta tid vi är där men något roligt kan vi ju hitta på.
 



Im talking with Australia

Imorse när satte på datorn fick jag mig en trevlig överraskning. Ronja var online. Vi snackade i en halvtimma om allt. Minnen, saker som hon upplevt, saker somhänt mig. Vad jag saknar den tölpen! Hon har det bra där nere.


Ordning och reda

Nej, detta är inte stökigt, vi visste precis var allt var... nästan.


Dagens spellista

Såhär går min spellista idag, enjoy

Colbie Caillat - The Little Things
Dion-Run Around Sue
Manu Chao - Bongo Bong
Tokio Hotel - Monsoon
Tokio Hotel - Der letzte Tag
Alex C. feat. Y-Ass - The Sweetest Ass In The World


Sydney

Zappade runt på tv och hamnade på Mtv där var något program som hette real world. Det underbaraste var att det var några folk som träffades i Sydney!  Åh dom var överallt där jag kände igen mig. Darling Harbour, Kyrkan, parken, operahuset George St, ALlt!

Skall strax sova i min egna säng. Som jag längtat, det var längesedan!

Borta bra men hemma bäst?

Jag  vet inte om det stämmer i detta fall.
Okej, det är absolut skönt att vara hemma och slippa sur-tanterna på rummet jag låg        m e n  när jag får så ont kan jag inte larma och få en spruta mot värken. Hemma blev jag ordinerad att ta panodil. Hm,,

Jaja, inatt har jag kunnat sova lite mer, längre intervaller. Vaknar varje timma istället för var tjugonde minut.
Nu skall jag strax vila en stund till - orkar inte vara uppe långa perioder.
 

Fy i gatan

Oj, tufft rent ut sagt.
Tar allt från början; jobbade måndag och tisdag kväll. Har ju varit förkyld i en vecka nu och i tisdags var det riktigt tufft att jobba, men var glad att jag  var ledig på onsdag.
Jag kan ändå släppa av värk och liknande på jobbet och det hade jag  gjort även i tisdags. Så på vagenen hem, kom all smärta på en gång. Aaj det började hugga i magen och när jag kom hem ringde jag  mamma.
Efter detta minns jag knappt någonting. Har stora minnesluckor och kommer bara ihåg att jag skrek och grät, att mamma satte mig i bilen, att jag  började stortjuta när jag  kom in på Sahlgrenska, helt plötsligt hade jag något i näsan(fick i efterhand reda på att det var för att mäta andningen), en stund senare skrek jag av en spruta i låret(voltaren) och att någon tog pulsen och satte i dropp.
Ja, såhär fortsatte natten men tillslut värkade bedövningen och här börjar jag minnas. Det kläms hit och dit på magen men tillslut skickas jag till Kirurgen, avd 31.
Hejdå till mamsen och sen kom en jättesnäll ssk och tog lite mer prover tills jag kördes in på ett rum där jag skulle sova.
Jag minns knappt något från igår, onsdag heller. Fick sprutor under natten och prover togs. Fick förresten massa sprutor(ketogan) i låren och magen hela gårdagen och nu skulle källan till värken hittas. Så jag  var på äventyr månitro. Eftersom jag inte kunde gå för jag var så yr åkte jag på bår till Ultraljud. Efter en tids väntan kom jag in och fick se hur jag såg ut invändigt. För mig såg allt konstigt ut men det såg tydligen mycket bra ut. Vi kunde nu utesluta gallsten, njursten och fel med levern. Upp igen till min våning och vänta, få mer sprutor och sen dags för ronden tryckta och slå i magen och fråga om det gör ont? Jag grät och hulkade om vart annat igår. 
Var så känslig så fort de nämde ord som operation, sprutor och läkare nämdes sprutade tårarna, Konstigt när jag  inte alls är känslig för sånt annars. Men jag var så utsatt och rädd occh inte sovit på länge, bara kortare intervaller.  
Oj, vill inte räkna hur många sprutor jag fick igår 10? 15? ja något sånt.
Urinprov? jadu, säkert en 5-6 styckna.
I alla fall, dags för nästa vända. och eftersom jag skulle till annat hus fick jag hoppa i rullstol och blev körd till Gyn. mottagningen. Där fick jag sitta länge och  vänta och tillslut gick det inte så jag hitta en säng och la mig på. Dom blev lite griniga men när dom förstod att det var jag "tjejen från 31" så var det okej.
Nej, tillslut var det ingenting här heller. Jag såg "frisk" ut på insidan här med.
Upp igen och där satt mamma och väntade. Så var med mamma på rummet ett tag men hade ingen ork, låg bara och slumrade till hela tiden. Var helt slutkörd då jag inte heller fick äta eller dricka utan det var bara dropp som gällde.
Senare gick mamma och en stund senare spydde jag vackert gräsgrönt. När jag la mig i sängen tittade Mai fram bakom skynket och vi satt och snackade lite. har dock inget minne om vad.
Innan Mai gick sprutade dom in medicin mot illamåendet, som kom från sprutorna och jag mådde mycket bättre inatt.
Natten har varit lugn, man sover ju inte dirket där men vilar skulle jag säga. Var helt likblek igår, alla gånger jag sprang på toa, för droppet var jag tvungen att se mig i spegeln, likblek och tröda ögon- läckert
Idag har det varit lite bättre, tog bara två sprutor för jag  ville inte må så dåligt, och fick börja äta och dricka för att prova. så efter 48 timmar fick jag äntligen släcka törsten och försöka få i mig lite mat.
Under dagen togs mer prover och lite småbesök av läkare då det tillsut bestämdes att jag fick åka hem då jag inte blivit sämre men kommer det tillbaka om det blir sämre. Febern har iallafall försvunnit. Det blev aldrig klargjort vad det var, menmen, jag överlevde ju.
Så mamma kom och hämtade mig och nu är jag  hemma hos henne. Skall sova här några nätter under "uppsikt".
Nu måste jag  tillbaka till sängen

Tack alla rara som ringt och messat, vad ni är rara. ♥

Bättre

Godmorgon! Idag mår jag bättre, Cissi förstod att jag behövde vara ensam och så. Jag låste in mig, datorn och ett glas cola i sovrummet. Hon fick vardagsrummet och tvn/dvdn. Tittade lite på film, lyssnade på musik och bara var med mig själv och mina tankar.
Fina Hanna ringde också.
Såg Kung fu Panda. Har ni inte sett den får ni se den. Var riktigt fin.

Idag skall jag jobba, sent! blir bra, fick mig sovmorgon!


Tråkigt inlägg

Jag känner mig dålig. Kan inte sätta fingret på det men det återkomer då och då. Jag blir dyster, trött och allmänt nedstämd. Vädret påverkar - absolut. Det är något som har och alltid kommer påverka mitt allmäntillstånd. Det är dagar som dessa när man suttit i mjukiskläderna hela dagen och tittat ut på regnet och blåsten och den g r å himlen som alla tankar gör sig påminda, gamla bråk, problem och fel. Och dagar som idag sätter man på låtar som av någon anledning alltid spelas när man mår så här, såhär , såhär. 
   Jag vet att jag ofta mår såhär när jag varit bortrest, långt eller kort spelar ingen roll. Så visst spelar veckans helt underbara tripp till Varberg och Skåne in. Vet inte vad det är, saknaden av att kunna vakna upp med sina vänner och kunna fortsätta där nattens samtal avslutades, friheten, att gå egna promenader eller med sina vänner, att se nya saker, att kunna veta att det finns mer att se och erfara en det man redan gjort, saknar a l l t med det!
   Sen vet jag också att får jag ingen egen tid så kan jag också må såhär. Det har jag heller inte fått, flera personer har sovit här och jag varit bortrest med människor runt mig och nu tillbaka till människor igen. Sammanlagt blir det två veckor och efter det kommer flera personer till Göteborg som jag vill och skall träffa så det kommer dröja länge innan jag får min egen tid, sova själv, b a r a  v a r a!
Att flera hör av sig och menar på att vi måste ses gör inte det hela bättre. Jag blir bara mer stressad och har redan haft magkattarr en gång till sen i våras! Den är snart här igen, det känns verkligen!
   Jag försöker hinna med allt och alla men ibland går det inte. Jag vet inte om jag är väldigt känslig för småsaker som gör att jag mår såhär och tar åt mig av sms, men jag är sån. Är jag ledsen tar jag åt mig av allt.
   Överlag är jag positiv och försöker se det mesta positivt, har till och med börja tänka på nytt sätt. Som att istället för att nu tänka usch vad jag mår dåligt och allt suger istället tänka visst mår jag dåligt, men var glad att jag inte har en depression. Problemet känns fortfarande men det kanske inte är så farligt som det kändes i början och jag vet att det snart går över.





Borta bra, men hemma bäst!

Så, vilka dagar!
I Torsdags blev klockan äntligen efter sju och jag begav mig till Perrongen för att hoppa på tåget som skulle ta oss till Landskrona. Maria och Johan satt redan på men kunde inte komma fram till dom förrän efter falkenberg då det var så fullt. Resan gick bra och vi blev hämtade i Landskrona av Andreas Pappa och Katti, vi fick oss en guidad biltur innan vi kom till deras fantastiska hem. Resten av kvällen var lugn och vi åt lite, och pratade.
Katti gjorde mig sällskpa under min sovsäck ett tag mitt i natten, hehe.
Midsommarafton, dagen D. Av en anledning vaknade vi till strax innan sju(!) lite senare gick jag och Katti på promenad och snackade om massa roligt.
Sen fick vi åka en till tur i Landskrona och tittade in på hemköp och torget. Hem igen och börja småpilla med allt, fixa naglar, mat, sminka sig och klä sig.
Kvällen var jättetrevlig, Kubturnering och buffé. och massa  j o r d g u b b a r!
Vid fem-tiden bestämdes ändå att jag och Katti delade på stor- lyx- säng. Men jag vaknde ändå vi nio. Så började gå ner och städa när det bara vad jag uppe, njöt lite av solen som titta fram.
Framåt dagen vaknade alla upp och vi tog det lugnt fram tills vi skulle åka. Fick skjuts till Stationen och åkte till Helsingborg där vi bytte till buss.

Visst var det helt underbart, men har ändå saknat mitt hem. min säng, mitt kylskåp och min garderob.
Tack Katti för vi fick komma, verkligen!

 
    


  

Segt som Godis

Oj, vad denna dagen gått segt, har inte gjort mycket vettigt. Man vill/kan ju inte gå ut i det dåliga/kalla vädret, Nej Usch! Utan har istället pillat runt i Ciccis lya, tittat på alla fina saker hon har i sin hylla.
Tittar ut genom fönster med förhopnning om att solen vill titta fram! Men så här ser det ut utanför fönstret.


 
Cicci kallar denna söta för Sarah. Hihi, fint, finns en fin historia med mig inblandad som förklarar namnet. Men det är vår hemlighet.

Varberg

Igår packade jag det sista, och fikade med Mai på centralen. Haha, det var en rolig fika eller vad säger du Mai? Var det bra kaffe?
Tog tåget till Varberg och promenerade upp till Längan där Cicci bor. Vi gick ner till stan och gjorde lite småshopping, sen åt vi på Grillen. Riktigt gott!
Så gick vi hem och mös med glass, fotboll och avslutade med en riktigt bra film. Parfymen tror jag den hette. Se den!
Helt plötsligt var klockan två och det var dags att sova med tanke på att vi (läs Cissi) skulle upp 8.00.

Idag tog vi det lugnt, för att till slut bege oss till stationen. Cissi skulle till Göteborg och jobba, så hon skall bo hos mig - ensam!
Gick en snabbrunda på stan och sen tillbaka till Längan. Har tagit en långdusch. och nu skall jga bara mysa till det tills jag skall ner mot tåget där Maria och Johan sitter och väntar på mig! hehe.


Idag är här

Idag är här, som jag längtat, det är liksom en minisemester som väntar runt hörnet.
Nu blir det mycket att göra, diskat, packat färdigt har jag glömt något? , hem till mamma och lämna tensen, prata med brorsan som var i Gävle igår, träffa Mai och ta en fika.  s e n sätta mig på tåget mot Varberg.
Cissi möter upp mig och vi skall på "stan" lite och sen blir det bara en soft

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Update:

Hanna, det blir vad man gör det till som det så fint heter ♥

Packa för midsommar

Försöker packa men det är så svårt. Pratade med en killkompis förut som sa "det är väl bara att packa kläderna du skall ha på dig när du festar å bakis dagen. sen e de la klart"

Om det nu är så  b  a  r  a varför är min lista så lång?

midsommarkvällens kläder, tanborste, skärp, onsdagens kläder, solkräm/aftersun, foundation, rouge,torsdagens kläder,nagellack,  lördagens kläder, örhängen, armband, gummistövlar, kamera, sovsäck, mascara, ögonskugga,  puder, borste, knark (läs panodil och bafucin), vin, cider. och just det, b i l j e t t e r n a.

Något mer jag glömt? SÄKERT! men det blir nog bra.
Måste städa lite också. För Cissi skall ju sova här när jag är borta.

Memories

Jag är s j u k. Då är det underbart att gosa upp sig i soffan med te och njuta åt gamla filmer från vår underbara tid.
och busa med nya program.

Fredagen den 13e

Jobbade idag, och det var lika lugnt! Vi satt, några pensisar och såg rumänien-italien matchen. Var riktigt trevligt!
Innan jobbet hade jag 10 minuter på valand att vänta på bussen, hoppade in på Din Sko och kom ut med två par! Aja, mamma undrade om jag verkligen hade råd - Nej! menmen, ballerina är alltid bra att ha.
Var strul på hemvägen, tydligen strömavbrott så trafikkaos men tillslut kom jag hem.


Fick reda på att brorsan skall till Gävle på tisdag, varför? Jo, han skall på intervju (på skolan han sökt).Kul, håller tummarna!
Vi får se vad helgen bjuder på.

This is London Calling

En spontanbokning till London i gjorde jag och Mai för en minut sedan.  Haha, älskar det ordet, spontan, spontan,

spontan!
Åker en oktobertisdag och kommer hem på torsdagen. Passande låt.

 

En tjej behöver inte mer än 5 minuter

Ibland dyker minnen upp och här är ett:
En kväll på vandrarhem i Brisbane, ett rum vi delar med 6 till, alla betämmer sig för att gå ut. Jag och Mai ligger i pyamas, helt döda, läste lite. De 6 satt och förade på rummet och vi snackade lite med dem. De tjatade hela tiden att vi skull med. Vi ville inte, orkade inte, var inte på humör.
Innan de skulle gå frågade de en sista gång "girls, are u sure yout dont wanna come with us?"
Jag och Mai tittade på varandra och jo, ja, JA vi ville, vi hade ändrat oss!! På fem minuter klädde vi på oss, sminkade oss och var redo att gå. Helt sjukt.
så se och lär, tjejer kan på fem minuter.

Movietime

Okej, igår jobbade jag till 23,15 så det blev sent jag kom hem. Men snackade med Hanna nästan hela vägen hem om mycket viktigt gossip!  Däcka helt när jag  kom hem. Även idag var det jobbet som kallade. Väldigt seg dag, Alla är så glada att vi är inne i en period med patienter som klarar sig själva, förstår dom. Men jag vill ha lite go-go. Gillar inte att sitta och fika/titta på tv/läsa tidningar en hel arbetsdag. Hur som hellst blev det lite spontant idag, när jag snacka med Mai. Varför inte gå på bio?
Jag hoppade på bussen, som mai satt på och vi åkte till Bergakungen. Efter mycket velande, lottande och velande igen blev det filmen The Happening.
Vill ni se en välgjord, hemsk film se den.
Hela biosalongen drog efter andan flera gånger, grät, och täckte för ögonen. Hjärtat gick på högvarv. Dock var slutet som alla andra filmer. Tyckte mitt slut var bättre, eller vad säger du Mai?

SE DEN!


Mys med Katten

Vilken perfekt dag. Precis när jag  vaknade fick jag ett sms av Katti som kommit tillbaka till Göteborg. Hon vill ses och vi möttes upp för en lunch på det godaste salladsstället (tack katti för att du en gång i tiden introducerade den för mig). Tog vårt kaffe och te och började en lång strosning på stan.
Vad våra fötter värkte när vi sa hejdå. Men vi kom hem rikare på saker och fattigare på pengar. Katti hitta midsommarklänning. Leggings, smink och smycken hittade vi båda.

Påvägen hem tyckte jag att jag  var värd något mer så köpte mig Cosmopolitan. får se om jg hinner läsa den ikväll.

Upptäckte att midsommar är  s n a r t   ju, va kul. Men innan dess bjuder denna veckan på jobb. Orkar verkligen inte börja jobba nu! Menmen, tisdag onsdag och fredag skall jag jobba.


Grattis Ljungberg

Oh, igår firade vi kära Ljungberg. Det blev riktigt bra. Alla hade bestämt att överraska honom, vi möttes vid fyra i slottis och senare kom Ljungberg och emelie förbi. Gissa om han blev överraskad!!
Kvällen tillbringades i slottskogen med vänner, alkohol och skitsnack.

Var riktigt kul att så många andra kom förbi också. Blev bra, det!

Grattis Ljungberg på din dag, idag!


Dagen idag bjuder inte på mycket. Sitter på balkongen just nu och skall strax iväg till IKEA.

Sticky

Oj oj oj, vilken trevlig kväll, igår. har inte varit på sticky på minst två år, så det var som gamla tider. Jag Ljungis och Sjödin och Sara(utan H) höll igång och for hem till mig. Stackars Cissi, vaknade av oss inklampandes, ljungbergs pusskalas och någon som spydde. Hennes kommentasr blev "drööömmer jag?!" väldigt förrvirrad. Lite senare under natten skall jag in till sovrummet, som har två dörrar, varav jag skullein genom ena. Puttar till den och till min förvåning är den låst! jag frågar Cissi varför hon låst och hon svarar "Jag var tvungen att rädda mig själv". haha, som vi skrattat i morse.

Dagen har inte bjudit på mycket, diskat, tvättar, vart över hos mamma, och skrattat och söta Sara som inte mår så... ehm. bra? 
 
så, såg håret ut igår iaf, börjar smått vänja mig vid luggen.

Stevie Wonder

Stevie Wonder skall spela i Sthlm i september, och jag vill dit, hoppas jag kan och har råd!
Nu måste jag rusa, möta upp folket i stan.


Ooh, vilken härlig dag




Låten passar så bra en dag som denna. Mötte Emelie i slottskogen. Vi la oss på en gräsmatta och bara va.

Hur kan man? mot en annan medmänniska.

Läste precis den här artikeln på aftonbladet.
Jag förstår inte!
Det jag reagerar på är inte att hon har liggsår, det kan hända alla. Det jag reagerar på är att de inte gjorde något /tillräckligt åt det! På mitt jobb är vi   v ä l d i g t   noga med liggsår. Vi har alltid "vändschema"  och sårjournaler, följer upp såret och sköter det tills det är helt läkt!
Tanken på hur ont det måste göra, gör ju att man vill försöka få det att läka.
Ibland inträffar olyckor, men detta är ingen olycka. detta är långvarit lidande.



This is me

 Så här blev luggen. Rolig bild, men ni får ju en ungefärlig bild av luggen. 

Bokade biljett nu förresten.

18e åker jag till varberg och träffar ett par kursare, sover över där och den 19e hoppar jag på tåget, där marily och johan sitter, som tar oss till Landskrona. Midsommar i Skåne. Låter härligt!

 

Hår och kläder

Idag mötte jag upp Emme på stan och vi shoppade loss. Kom hem med nagellack, trosor, armband, underklänning, och en klänning.
Skall nog ha den på midsommar. Matcha den med guld, brunt och turkost smink och accessoarer.

Kan bara inte komma på vad jag skall göra med håret, Förslag?

Hehe, förresten, blev irreterad på håret förut så klippte av det, blev lite lugg. Ja snett och konstigt, men det gör inget, Nu är jag glad igen.

kyligt värre

Köpte mig en kylväska idag, alla mina vänner har köpt sig en de senaste veckorna så ville inte vara värre.
Here it goes.

i would like to be forever21

Ni vet, den här klänningen jag bloggat om? Jag beställde den ändå. och relativt snabbt gick det, 4-5 dagar. Den var gudomlig, till och med mamma tyckte den var jättefin och inte alls så kort som vi trodde. Nu till det tråkiga, dragkedjan var helt förstörd och hade liksom lostnat från fållen och funkade inte att dra varken upp eller ner..
Blev ledsen, men mamma skulle försöka sy på en ny i helgen. annars syr jag om den till en kjol. =)
Annars, vill jag säga att kvaliten verkar bra, inga dåliga sömmar och den andra klänningen som Hanna beställde var jättefin, inga problem med den inte!

vill poängtera att jag mailade och fick snabbt svar tillbaka om att jag kunde skicka tillbaka och få pengar insatt på kontot igen samt för returfrakten, men eftersom jag ändå betalt trehundra i tullavgift känner jag inte det var värt det, då syr jag hellre om den!


cocoo.se

Cocoo har så fina, prisvärda smycken.Som en midsommardröm skulle jag beskriva produkterna.
Här är mina favoriter från pressvisningen. Njut och dröm er bort med dessa kreationer.

              
Har ni någon favorit?


sommarlov

Igår hade vi tentan, den där som jag, katti och maria pluggat på länge länge. Men frågan är hur det gick. Den var riktigt konstig, inte svår skall jag inte säga, men ni vet sån där tenta som känns lätt om man hade pluggat på just de sakerna?

Tentan över = Sommarlov

Och det bettyde att nästan hela klassen traskade ner till Goda hopp (en av stränderna), vinet korkades upp och gitarrens strängar klinkades. Hela klassen sjöng den här låten med gitarrkomp. så. himla. mysigt.

Två fyllde år och skumpa blev vi bjudna på!
Sen var det dags för oss att åka hemåt, då vi skulle på resturang. Planen var att dra till rejält med vin men vi var helt väck på tåget så vi körde på Cola hela kvällen. hehe, menmen, trevligt var det!


Jag är kär

Om det går, så tror jag att jag är kär i våren, i försommaren. De där kvällarna, så som igår när man sitter med sina älskade vänner på en filt i slottskogen, ett par grillar, ett par cider, ett par skratt och en eftermiddagssol.

Jag + Våren = Sant  ♥


Dagdrömmar

Idag dagdrömmar jag om live-band. Jag kom helt slummässigt in på dessa drömmar. Alla underbara live-band som sågs på Alla Australiens pubar.
Så underbart, speciellt när det spelas gamla cover-låtar, i små lokaler med ett litet dansgolv framför. Helt perfekt.

Jag älskar live-musik, det är den enda rätta och bästa.



Men idag har bara sommarhits spelats på hög volym. 

RSS 2.0