Katti och jag

Är hos Katti nu. vi har käkat nyttig mat. ;) haha. och lite vin! skall strax ner moit stan hejdå!


schema

oj så mycket att göra så lite tid:

¤ hitta en räkning jag slarvat bort( lagt på ett bra ställe kanske låter bättre)
¤ klippa mig, bara toppa
¤ ringa katti
¤ systemet
¤ ringa ännu mer människor
¤ köpa mig strumpbyxor etc
¤ åka hem
¤ ringa ännu mer människor
¤ göra mig festklar
¤ åka till slottskogen

Sen, sen kan jag ta det lugnt! se cortegen i lugn och ro(?)

Valborg

(Allt detta tjat om Australien)

1 år sedan, ett annat liv, en annan värld.
Då satt jag på Dougies(hostel) på den Australiensiska  nordostkusten och drömde mig bort. Den här dagen började med att jag gick ner till stranden, ensam, låg under palmernas skugga, och somnade med min bok i handen. Idag var det valborg, och när jag och ronja skule förklara för icke-svenskarna var det var för högtid var det enda vi kom fram till " en folkfest då alla går ut och super och tänder brasor". Vet ni varför vi firar valborg?

Kvällen kom och det blev mycket alkohol. En Kanadensare(På bild) kom med en askkopp innehållande några kvitton. Tände på den och sa" Here you go, sarah, a maybrasaaa" haha. minnen♥ jag älskar dom.

            
                                           

Åter till verkligheten. Helt annorlunda med kommer bli fantastisk. Jag hoppas.

Jag är lycklig. är du?


Problematisera GöteborgsOperan

Satt från nio till sju idag och skrev färdigt vårt arbete. två dagar tog det - så snabbt har det aldrig gått att skriva en rapport!
Vi är så nöjda så. När vi lämnat in den skall jag ta ett utkast. Den blev väldigt komisk.

Imorgon är  det valborg, vad har ni för planer?

 .

Tidig morgon

Imorse skulle jag upp vid halv åtta men vaknade halv sju istället så jag gick upp och, tro det eller ej -bakade!
det blev havreflan. hehe, skall ta med några till fikaplugget. Så tjajjorna får se at jag  faktiskt kan baka och att de får testa flanen innan mig.


Oh, jag drömde om mitt vackra vackra armband. hoppas bara det är lika fint i verkligheten. Kan det kanske hinna komma till imorgon?

Vår(sommar) i Sverige. Vad tänker ni på?
 Själv tänker jag på bad, grillning och älskade vänner. Kärlek, kramar, solnedgångar                                    i skärgården och ballerinaskor.


Peace

Oh, jag  klickade precis hem ett så sött armband. så rätt - så jag! Kändes riktigt bra, för vem vill inte har fred på denna jord?  Med detta i min ägo skall jag sprida så mycket kärlek och fred som jag kan.
 

Vet ni förresten vad peacemärket egentligen betyder?

Antikärnvapenmärket användes av brittiska Campaign for Nuclear Disarmament i slutet av 1950-talet och har sedan dess använts världen över som en allmän fredssymbol. Symbolen är bildad av bokstäverna N och D (Nuclear Disarmament) i semaforalfabetet.

Tidigare i historien har detta tecken haft en mörkare innebörd. Ursprunget till detta lär vara att Nero, som hatade kristna, lät korsfästa kristna med huvudet nedåt. Därav symbolens utseende.


(källa:wikipedia)


Mysiga stunder

Gick väldigt bra idag med arbetet. Vi flummade ut totalt men det skulle man ju. VI har dragit liknelser till Ugglan Manfred, Flamingon Ethel och arbetsmyrorna. haha, när vi är färdiga skall jag lägga upp den för almän beskådan.

Imorse, så fort väckarklockan ringde, och innan jag hunnit vakna till skulle jag ringa och väcka Robert. Han lät väldigt pigg, till skillnad från mig. Jag väckte honom och han påminde mig att betala mina räkningar. Vi hjälpte varandra, thats what friends are for.

Robert är för övrigt en väldigt snäll kompis.



Imorgon blir det att skriva klart(hoppas hoppas) arbetet. För att kunna vara lediga Valborg.
Tiden går snabbt, kan inte förstå att läsåret gått så snabbt.

Jag gillar Dig. ♥

fikaplugg

Jaha, återigen dags för det dyra nöjet att fikaplugga. Vet inte varför vi hamnar på fik men det är alltid lika trevligt. Mycket skönare stämning än på ett bibliotek, tycker jag. Vi möttes "sent" så jag kunde sova ut. Så 10 möttes vi med mycket snack om helgens spektakel.
Nu har vi varit effektiva och skrivit och vart kreativa, som uppgiften var menad att vara.

Lunchdags sen skall vi jobba på igen.



En liten notis. Jag har tydligen ett intresse för tre-stavelse-killnamn. haha.

mums för iste

Norrländare är Härliga

Mötte upp Emelie och LJungberg för Kinamaten, Gott. Sen promenerade vi till Sjödin för ett snabbt glas innan jag och Emelie begav oss på nya äventyr. Vi åkte till Gamlestan och Tittade på Pernillas fin fina, mycket fina lägenhet.
Mycket Norrlänningar och ett par arbetskamrater. Riktigt härligt gäng när de väl lossa.       Tog taxi in till stan och  slöt ihopp med de andra grupperna och vi hamnade på Valand. Tråkigt att inte Emelie följde med ut, men det löste ju sig ändå! (hehehe)   Mycket som hände, dansa våra lurviga, myclet tårar och smsande. Men det var lyckat.
Blev en sen sen sen sen kväll. Eller ja enligt mina mått iaf. Blev en dejt med sängen vid halv sex, sex och sen upp och hoppa klockan åtta då katti & co hämtade upp mig för att åka till Lager 157. 

Blev lite shoppande, var inte direkt på topp för shopping.
Nu skall jag fortsätta titta på söndagstv. alltid lika segt.

Snackat med Bästis precis. hon är bäst.

           bilder från igår.


Inflyttningsfest numero 2 (3 ?)

Vad räknas det som idag? Skall åter igen en snabbrunda till Sjödin, på fest, men om någon frågar är det då min andra inflyttningsfest. för helgen?
Hur som helst, nu ringde emelie och ljungberg. skall möta dom vid thaimaten. Få i oss lite lyxmiddag nu när csn ramlat in. Rör oss hem till Sjödin på en snabbvisit och sen skall jag och Emelie till Gamlestan på ännu en inflyttnigsfest. Pernilla som flyttat till en egen lägenhet. Varit på en Norrlandsfest innan och den var rolig, knasiga människor, men roliga.

Annars har jag gjort nada idag. Mötte Robert för att få tillbaka mitt  busskort och sen gick vi en liten promenad innan han körde mig hem och sen åkte han till jobbet. Jag han knappt innaför dörrarna förrens mamma knackade på och skulle till IKEA. Köpte som vanligt på mig massa småskit som jag i stunden verkligen behövde.

Nu måste jag rusa till endhållplatsen och möta emelie och ljungberg.

Ha de bra och tänkt på mig när jag har så skoj ikväll!


Inflyttningsfest igår

Ja, blev ingen sömn efter jobbet igår, som planerat. Utan raka vgen in til duschen och göra sig redo på fest. Var så himla mysigt på vägen dit. Promenerade hem till Sjödin och jag såg alla minnen jag hade i området. Var vi sprnag och hade jage, vart vi plockade hallon och parken vi gungade i. Till och med stenankan utanför huset var kvar.
 dagens frukost. riktigt mysigt.

Back in real life

Har ni också känt att när man jobbar, vill man tillbaka till skolan och när man pluggar, vill man tillbaka till jobbet?
Jaja, Jobbade i alla fall idag, för första gången på 4 månader. Kändes riktigt konsigt.  Jag älskar verkligen mitt jobb men börjar tröttna på det. Samma visa varje år. Men nästa sommar är jag färdigutbildad och förhoppningsvis (min dröm för de närmsta åren)        sitter jag som event manager i Australien,  och ordnar företagsevent för de stora företagen.
Är det för höga drömmar? Eller är jag en totaldåre som tror det kommer bli så?

Nu måste jag  hoppa in i duschen och göra sig redo för en kväll med gänget. Inflyttningsfest, here I come.
 Får se hur allt blir. kram


Skoldag

Var en lång skoldag idag, 9-16. Började med EventOrganisataion men dagens föreläsare är inget bra på att lära ut(vet från tidgare kurser) och efter första pausen bestämde jag mig för lite kvalitetstid med mig själv. Missförstå inte nu, utan behövde bara tid för egna tankar.  så skönt att komma bort från stan och dess stressiga mijö ibland. Strosade runt i Varbergs butiker och köpte lite nagellack, en kjol och ett linne. 
Dagen fortsatte med lunch i hamnen. 


Sedan fortsatte vi med bokföring och redovisning, gick riktigt bra.
Skulle gått på en promenad med Robert idag men det blev inte av, pga divrse saker som kom upp.
Återstående dagar av veckan;
¤ fredag - jobba 6,45-15,45, inflyttningsfest hos Sjödin, Sova.
¤ Lördag - fixa cykeln, inflyttnngsfest hos Pernilla, utgång, sova.
¤ Söndag - 8,30 Lager 157 med Katti och Maria med sina respektive.

Nu skall jag se färdigt på efterlyst, sen är det sovdags.
Godnatt mina sköna ♥

ett fruset hjärta

Vi hade det jättetrevligt i slottskogen idag. Satt och solade och snackade goja hela dagen. Var kalla vindar, när det blåste så som tur var hade vi filtar med oss.
Vi är ett  sånt härligt gäng, the bilgang, riktigt underbara allihopa.
  
 älskar fina vårdagar i Göteborg.


Fick mig en glad överraskning idag också, Hanna kommer antagligen ner om en vecka.

Nu skall jag återgå till Norrlänningarna som söker kvinnor. riktigt charmiga.


Slottskogen

Äntligen kommer första slottskogen-dagen! Idag skall jag träffa mina vapendragare på Linnéplatsen, hjandla lite picknick mat och sen sätta oss med kurslitteraturen och (försöka)läsa.
Skall bli riktigt tervligt. Fått sms av allihopa nu och de blir sena. För en gångs skull när jag skall åka i tid så är alla sena. Jag vill ju inte vara sämre så jag tar en buss senare!  Skulle ju tagit cykeln men g l ö m d e ringa mamma och be henne låsa ut cykeln fårn förrådet.

hittade min kamera imorse förresten. Såidag blir det lite foton.



.

Paket i brevlådan

När jag öppnade dörren låg ett litet paket och väntade på mig. Var roligt att se vad jag egentligen beställt. tre små fina örhängen fick jag. Får väl inviga dom i veckan.

       två av örhängena jag fick hem

Har ni någon gån haft en riktigt bra föreläsare?  I kursen EventOrganisation och Problematisering har vi inte en lärare utan. 4-5 styckna. En heter Bengt-Erik. Han är en så otroligt duktig föreläsare och man sitter helt farcinerad hela lektionen. Så lättsam, intressant och klok. Ni som har priviligiet att höra honom, var glada. Ni som inte får det, försök få honom till er skola.

Hemresan var trevlig. Som vanligt spårar våra samtal ut, totalt. Och vad vi hade skadeglädje åt de som åkte E6an söderut. Var ju bilkö/STOPP flera kilometer. Folk hade hoppat ut bilarna och solade - i brist på annat att göra.



Skolan

Sitter i skolan. jag och Katti satt ute vid vattnet. Njöt men det blåste lite kallt. Varberg är vackert när det är så fint väder. Gick upp till b--huset och lunchade med Sussie, Maria och Lise-lott.

Efter mycket samtal om, outsiders, liseberg och skolan så skall jag och katti nog sätta oss någon annanstans innan vi börjar klockan 14. 

Kram och hej


Varberg

Sov inte alls bra inatt, menmen Inte mycket att göra åt det. Bara att gå upp och göra sig skolklar. De få dagar vi har lektioner känns så konstigt, så ovant. Vi börjar inte förrän 14 idag men vi skall börja med ett arbete. Får se hur mycket vi får gjort i varbergssolen. ha en bra dag.


Glädje

Mötte upp Katti utanför Ethels och vi beställde det vanliga. en latte och en kopp te tack. Tjejen i kassan kände igen oss och vi  småsnackade med henne hela dagen. Riktigt trevligt. Rätt som det var ställde hon ett litet fat med t v å jordgubbar på. Oh, vi blev så glada. Kändes så speciellt.
 
Framåt eftermiddagen när vi suttit uteserveringen lagom länge promenerade vi in mot stan. Finns så mysiga affärer att titta in i.  Äntligen kom vi av till den Engelska butiken och jag hittade det jag saknar riktigt mycket från Australien - salt & vinegar chips.

Mötte upp maisan, malin och rossi och vi satte oss på ett fik vid domkyrkan. Malin och jag var vilda nog att sitta i linnen och njuta.
Mai och Malin blev lika glada för min upptäckt!

Efter fikan fortsatte jag och Katti vår promenix och satte oss vid kopparmärra och njöt av solen medans vi väntade på Andreas.          Hoppas ni har det trevligt på matchen ikväll.

Drömmarnas morgon

Har drömt så gott i natt. Om att jag var i mitt paradis behöver väl inte säga vilket land, vet att alla tycker jag  tjatar om det. Jag sprang på stranden och gjorde kullerbyttor i sanden (?), solbrun, med härliga människor runt om mig. 

                                            

Skall möta upp Katti vid plugghaket om man kan kalla det, det än. Vi skall få massor gjort är planen. Den nya kursen skall vi få Väl Godkänt i. Tänk er. Bokföring/redovisning VG. Hade väl inte sätt pjåkigt ut.

Skall försöka se om jag hinner hitta kameran innan jag går så får vi lite nya bilder.


♥ sarah


denna underbara känsla

Vill bara förmedla en så underbar känsla. Du vet en sån där dag när solen bara lyser in i din lägenhet, du har balkongdörren vidöppen och ibland kommer en varm vind inblåsandes. Och tänk dig radion på högsta volym och ut kommer det härliga rytmer av reggae, sommartoner och svenska hits.
Sånt gör mig bara så varm i kroppen.  Hoppa runt i sin lägenhet och så högt som möjligt sjung med i låtarna och sjunga med så högt det går.

Jag älskar det.
Dagar som denna kan man inte vara mer en lycklig och tänka på sina vänner som betyder mest. Alla mina vänner. Nya som gamla, killar som tjejer. Ni är bäst och gör mina dagar. Hoppas ni vet det! ♥

Perfekt städlåt som spelas på repeat nu

Inget går upp mot lite solsken och Vinster

Gick över till mamma idag och vi satt och snackade, kollade lite foton från deras Barcelona resa och sen bestämde vi oss för en promenad. Brorsan hängde också på. Blev en runda til botaniska, sen mot stan. Förstår inte varför man alltid kommer hem med massa småskit!    Köpte ju en ny klänning igår, och idag såg jag den i turkost också. Så nu är jag ägare av två nya underbart enkla sommark v ä l l s klänningar. 
        Ni vet, en sån där som man slänger på sig när man får ett samtal, hoppar på sin cykel till stan och träffas över en glass. Just en sån klänning är det.♥

Resten av denna eftermiddag skall jag städa kaoset som är här hemma. har flyttat fram det hela tiden, men nu får det vara dags!    

Förresten. Fick precis ett roligt sms.  Det stod "grattis du har vunnit.." hehe. vad har jag  då vunnit? Jo, De få dagar vi har skola försöker vi alltid lösa metrokorsordet och det går åt tjotahejti men förra veckan gick det jättebra för mig och jag smsade in rätt svar.
Nu har jag vunnit!! hehe Sånt gör bara dagen bättre!
  fyra trisslotter skall bli mina. Hoppas på miljonvinsterna!




hemma

ja, alltså. det blev så fel alltihop!
Jättetrevlig kväll men på järntorget skulle jag säga hejdå till Emelie, som satt på en vagn. och jag  råkade åka med. FAN. jag hade ju velat ut!
Aja, blev hem då!
Snackade lite med min bästa kompis. Hanna. Hon är alltid bäst i alla lägen!!!!♥

Kom på, när jag satt här vid datorn, att jag fan betällde ter par örhängen på någon jäkla intenretsajt hemma hos tim! jaja, haha får se ar som dyker upp i brevlådan!


Nu får vi se vad som häönder.

Dagens i-landsproblem

Vilken färg skall jag köpa jackan denna jackan i?

                                   
svart                                  grön                          vit                               rosa


Dags för en dusch och sen träffa mamma. Blir en runda i stan.
Hoppas jag hittar något.

                                                                                                                                                            
                                                                                      

promenad i vårsolen

Jahapp, det var bara att göra sig iordning när Emelie ringde. Precis kommit hem efter en uppfriskande, lång, lång promenad. Vi gick ner till stan, till korsvägen, heden, tillbaks til stan, åt en macka och sist kollade skor- såklart.
Hitta ingen vårjacka, svårt, jag  vet inte riktigt hurdan jag  vill ha.

Har ni också märkt hur små saker kan göra en så glad på våren?
Som idag, solen lyste och jag njöt av varje move i made. Skulle precis stänga av datorn då helt plötsligt Ronja kom online!♥    Det bubblade inom mig när vi pratade. Jag är så glad att man har sina vänner. Dom är verkligen bäst!
Alla kärlek till dom.

       



ps. grattis brorsan på födelsedagen.

Vaknade av solen som lös i mitt ansikte... NOT

Nej, jag vaknade precis av at min mobil ringde! Det var Emelie som säkerligen visste att jag sov så himla gott just då. Nu har vi haft ett långt telefonsamtal om ullared, cookies, cyklar och dagens planer.
Får hoppa in i duschen nu innan Emelie vissar upp sitt söta nylle här. Kanske tar vi en promenad mot stan?

Vi får väl se. Ha en bra dag, vänner!





min fredag er torsdag

tuff dag idag. Mina ögon kunde kanppt hålla sig uppe. Men jag kämpade på och klarade mig igenom dagen. Mycket på grund av roliga kursare som fögyller dagen med roliga samtalsämnen. Det blev en god glass i Varbergssolen också, mums.
Hemresan fortsatte med knasiga historier och bilköer.
Känns alltid så konstigt efter en skoldag och man säger hejdå till kursarna. Vi har så sällan lektioner så det är så konstigt att efter en dag säga "treeevlig helg, allesammans". Men nästa vecka har vi hela två skoldagar, kommer man vara helt död då eller?

rekomenderar varmt denna glassen, gärna med vänner och gassande sol.

SATC

Säsongen börjar för sex and the city idag. Kan det vara något att ha? vi får se


Nya haket

Idag mötte jag upp Katti i vårsolen.                Vårt mål: hitta ett nytt plugghak. På vägen inhandlades saker från butikerna vi stötte på. När vi strosade runt i solen påväg mot mysiga Linné kände vi hur hungern gjorde sig påmind och vi stannade på ett av få ställen som hade lediga platser utomhus i solskenet- såklart var det inte meningen att det skulle gå så smärtfritt.
Mitt i allt underbara känner vi regndroppar! NEEEEJ!
Men kanske var det meningen, för vi hitta vårat nya hak- cafét brevid.

Så himla mysigt, trevlig personal och helt enkelt tummen upp!
Blev inte så mycket plugg idag dock. Men det gör inget vi var så duktiga igår.

Det gör inget att det regna, för mig är våren nu äntligen här!
Känner att vårkänslorna börjar göra sitt. ♥


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0