eventkoordinator

Helgen som varit har vart lugn och skön. Har umgåtts med Sussie idag, länge, det var ritkigt trevligt. Imorgon börjar mitt nya liv. Då skall vi köpa träningskortet på friskis. Skall bli riktigt kul! 
   Gjorde precis ett test på internet jag sett på många bloggar angående personlighetstyper. Visst skall man inte lita till fullo på dessa test men är det inte lite roligt att ett av förslagen på jobb som skulle passa mig var Eventkoordinator. Exakt vad jag studerar till!

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

 

HåkanBråkan

Igår var det HåkanBråkan. För fjärde året irad bjöd han alla Göteborgare på sin poesi. Var riktigt skön stämning och denna septemberkväll var så varm att vi stod utan jacka. Håkan är en riktig talare och kan beröra alla i publiken. Vet inte vilken låt som var bäst igår, kan man säga alla?
Jag var där med Linnea och Maisan och fick se spektaklet.
5 fyrar från GP är ju inte så pjåkigt.
 
 

Spontant påhitt

En lång dag i skolan var det i torsdags. Först hinna med tjugo i åtta tåget sen en intressant lektion i Event IT. Efter det blev det lunch och vi snackade om att dra till Ullared. Så en extralektion insatt angående ex-arbetet. Ibland får jag totalflipp på klassen. Det märks att det är 90% tjejer iklassen. Det blir hysteriutbrott och gap och snack. Menmen, efter denna totalutmattandelektion tog vi lokalbussen till Ullared. Haha, kändes lite busigt och jag, sussie och katti var på väg.
  Gick förvånandsvärt bra me tanke på att det precis slängts in lite csn på kontot. Sammanlagt handlade vi för strax över tusingen. Hallå går det ens att handla för så lite på Gekås? Jaja, stolta var vi och bara nödvändigheter kom vi hem med. Jag lovar.
Så var det dags för hemresa, mycket trötta tjejer men glada. 
  

plugg-lördag

Vet inte riktigt vad det är med mig. j a g, jag som brukar hata allt vad plugg innebär och att ha god framförhållning, vad är det? Något har snurrat till sig i huvudet på mig men kanske bra. Jag sitter hemma på en lördag och pluggar. Inte tittar på tv eller ute och ränner utan p l u g g a r. jag är riktigtr stolt. Visst har jag ahft pauser och visst rullar musikenpå hela tiden. Men jag har fått gjort jättemycket och vill fortsätta läsa. Kanske är det kurserna och kursböckerna som är så bra.
Event IT och event logistik, har ni möjlighet försök läs dess kurser eller Åtminstone.
har lyssnat på mycket gammal musik men även ny. Har ni musiktorka här är lite förslag Imogen heap, johnossi, sam sparro, eskobar, blink 182, jonas brothers, bryan adams, jack johnson, sam eason.

Nej nu skall jag fortsätta läsa om facebook, twitter youtube och annan intressant fakta om dcet virtuella samhället. Ja just det, blir ingen stocholm nästa helg, det är framflyttat till den 16e oktober. 
 

ett tåg mellan varberg och göteborg

Var skall jag börja? haha, jag försöker återberätta från början. Men som alla vet så är historier mycket mer roliga och roande om man är där.
   Men det började med att jag mötte upp Katti på tåget och hela resan till Varberg klagade vi på att vi inte vill dit och vi räknade ner att om 5 timmar skulle vi vara hemma igen. I Varberg hade Manisha också kommit fram och hon hade bokat hemresa via Göteborg, med samma tåg som oss.  Så en timma innan festen började var vi i Varberg. kul. not. Vi gick till hotellet och caféet. Inget öppet så vi satte oss i skolan och väntade, Manisha berättade att hon suttit ingömd i ett hörn på tåget och druckit sin lilla flaska vin. Jag och Katti skulle bara dricka cola ikväll, Åh vad vi längtade.
   Vi kom in i nya matsalen, där festen skulle vara och det var jättefint. Västkust-Buffén var god men det fanns bara alkolholhaltiga drycker så e n cider fick det bli. Manisha försökte pusha på oss men jag och Katti var oerhört asociala så Manisha fick mingla själv.
   Så var klockan äntligen tjugo över nio, sista tåget går halv tio, trettiotvå för att vara exakt. Väl på perrongen är det (som vanligt) NY TID, 22.50! Haha, Manishas anslutningsbuss till Borås gick halv från Göteborg. PANIK. men vi hade jäkligt kul. Efter mycket velande bestämde hon sig för att ändå åka till Göteborg. Har inte skrattat så mycket på läne som vi gjorde på tåget. Allt gick fel.Tågvärdarna var jätte roliga och trötta dom med. De försökte hjälpa Manisha och ornda så honskulle komma hem och mitt i detta stoppade en tjej mittemot oss ner handen i sin väska och sen var hennes händer helt blodiga!! Alla började springa och hämta papper och frågade vad som hände. "Mitt nagellack har läckt i hela väskan" hahha, allt var roligt just då! Det hände massa konstiga roliga saker därefter och islutet höll tågvärdarna på och skoja och flamsa med oss. Jaja. det blev en bra kväll och Manisha hann med sin buss, fast den var fem minuter sen och överfull så hon fick  vänta på extrabussen som kom en liten stund senare. 
   Jaja, får väl säga det att det var roligare om man var med och var helt övertrött!
 

så.är.det.

Oj, vilken dag, inte gjort någonting,duschat och fått i mig lite mat, och sen sovit! Hade massor med missade samtal för en stund sen. Populär? haha.
Ja det var ju bara att börja ringa och Katti är prio ett. Varken hon eller jag  var på topp idag, både låg i säng/soffan och ville ligga kvar hela kvällen och bara ha en lugn film och onyttig kväll. Men till sist bestämde vi oss för att ändå åka. Vi har ju köpt biljetter till skolfesten och jag ringde Manisha och hon skulle ju från Borås så det går inte att ångra sig nu! menmen, som jag sa till katti, vi är hemma om fem timmar igen!
För sista tåget hem går ju halv tio, vilket är tråkigt, men inte idag, idag är det skönt att säga att man "måste" hem! Jag orkar inte sova där heller.

Så, lite mascara, obrstat hår i en toffs och  en klänning senare ser man någorlunda anstädnig ut.

I väntan på att vagnen skall gå har jag jättekul och är superpigg!! (sarkastik)


Nu måste jag på med strumpisar och skor så skall jag möta en, förhoppningsvis, lika trött Katti som jag.
 Ha det bra,


SugarPlum Fairy

Vilken kväll igår och jag måste tacka mina underbara vänner för det. Det blev jag, mai, rossi, carro, linnea, linda, malin och stina. Vi började här med mat och kanske lite för mycket dricka. Det var mysigt att träffa alla och vi pratade ikapp allt som missats.
   Vi åkte ner och ställde oss i konsertkön på sticky, och bara några minuter senare var vi inne och intog de bästa platserna. Uppe på balkongen, nära scenen och precis vid dörren artisterna skall ut igenom.
Så när vi står där och inväntar förbandet, Kid Down(som är väldigt bra) ställer sig några killar på anda sidan grinden och jag och linnea började snacka med dem. Då var det Kid down och när de var färdiga på scenen kom de upp och jag fick trummpinnen! hehe, var lite roligt! Senare under kvällen fick vi varsitt plektrum av jens, haha, om det är något att skryta med. nej, men det var ändå lite roligt, förgyllde kvällen helt enkelt.
   SugarPlum Fiary var grymt bra! Vi tog oss ner till framför scenen och rockade loss! De. är. så. bra. så. bra.
Efter de grymma låtarna gick vi ner till bottenplan och fortsatte vår perfekta kväll. Även Sugarplum Fairy var kvar och dansade och hade det allmänt trevligt. Vi dansade med dom, sa några ord till dem. De verkar störtsköna. 

   

tonight´s the night

Ikväll är kvällen vi alla längtat till! Ikväll är det tjejkväll!! Vi börjar med att vara hos mig och mai och skall äta god pastasallad och sen blir det dricka på det ,för att sen dra vidare till Sticky och gå på k o n s e r t !
Och sen hoppas jag  på några glas med vännerna efter musiken tystnat på scen.
 


Tomt

Ja, det känns helt tomt. Konstigt. Det har varit trevligt att ha tyskarna här. Men ändå tufft. Ni förstår nog, det tar energi från än att  vara trevlig och social hela tiden. Även stunder man inte vill. Men överlag har det gått bra! Annika och Anne åkte för en timma sen och skulle vidare till Kristinehamn.
   Men Min lägenhet är helt tom nu, från att ha varit totalt 4 som bott här är är det vara jag kvar.Mai har åkt till skolan och jag har tvättat och håller på att städa och dona, allt för imorgon!
Men det är så tyst, Ingen här och att en liten etta kan kännas så stor är konstigt. Deras sängar som vi ställt fram blev som labyrinter man var tvungen att runda och hoppa över.


Det var här vi träffade Annika. Vi pratade minnen från Land & Sea igår med Annika och hur roligt vi egentligen hade, hur man  fick springa till sopbortsten när chefen kom. Eller sortera tomma kartonger. Allt för att chefen inte skulle sparka än. Vi pratade hur jag och mai "hatade" Packer-folket(de som blev våra vänner sen, bla annika) för de fick jobba innomhus och vi fick göra allt annat jobb,utomhus, Warehouse2 eller på kontoret. Fast vi lärde oss jäkligt mycket på det.

   

två tyskar och ett språk

Oj oj oj, vilken rolig dad det var idag. Imorse åkte vi till sussie för att börja en filminspelning. Mer info kommer nästa vecka. Men jag lovar att det kommer bli roligt! Så efter mycket skratt och galenskap satte vi oss och åt och disskuterade kring arbetet, den trista delen, skrivandet.
Sen blev det att åka hem och jag och mai umgicks lite, var tvunga att snacka ikapp oss.
Vi gjorde jättegod soppa, thailändsk kycklingasoppa!

Sen vid åtta kom tyskarna hem och vi har snackat, och tittat på tv och haft det allmänt trevligt. Nu komjag och mai hem från en promenad i mörkret! (okej, vi skulle köpa bröd) men det var mysigt! Gillar när höstkylan tränger in och man har på sig en riktigt gosig tjock tröja och känner kylan i händerna och ansiktet.

Nu måste jag snart sova, upp tidigt imorgon!

Såhär ser det ut hos oss just nu, tyskarna kollar internet, mai pluggar och jag ser allmänt söt ut. Haha.

  

Så det kan gå

Lördag, jag möter mamma istan och vi går till Aircall och klagar åter igen och sen tog vi en tripp på stan. Sen kom jag hem och gjorde inget särskilt. Åt lite och poppade popcorn och förväntade mig en lugn ensam kväll hemma. Men så kom linnea och carro in på msn och tyckte jag skulle hem till linnea. Och visst blev jag på festhumör. Från att jag sa ok till jag stod i Neas hall - 30 minuter! Tilläggas skall att jag sminkade mig, valde kläder, packade väskan, åkte vagnen och gick till hennes hus.
   Med vinflaskan i högsta hugg kände jag att jag lite efter så det var bara att börja hälla. Dusjan hade kommit också, med sina två utbytesstudenter han tog hand om. Trevliga en tysk och en österikare.
Så fortsatte kvällen till Trägårn och tror inte vi kom därifrån förrens fyra!
Imorse blev lite av panik. Mai och jag vaknade elva och hon stack ner till stan för att möta sin brorsa. Halvvägs ner ringer hon och säger att de två tyska tjejerna som skall bo hos oss några dagar redan är här!! De skulle ju inte komma föränn sent ikväll! panik, jag satte igång att städa i handduken.
Så kom dom  och de fick packa upp och göra sig lite hemma för att sedan åka ner till stan. Jag gick och träffade Katti och Andreas och vi tog en fika för att sedan dra hem. När jag skall gå på bussen kommer dusjan och går på bussen! jag var inte sugen på att dra hem så följde med honom till korsvägen där de två utbytesstudenterna vätnade. Vi tog en promenad till centralen och då var jag tillbaks där jag gick på bussen. Tog vagnen hem och mötte tyskatjejerna i lägenheten. Sen kom mai hem och vi har suttit och snackat ett tag nu. Men nu är det bed time!
Upp tidigt imorgon!


En liten Påminelse

När man står i provhytten och provar den där liiiiilla bikinin med trekants-bh och smala band och känner sig ful och värdelös. Då är frågan man måste ställa sig VARFÖR provar jag ens den här? Med en kant efter strumpan och blekfeta lår, dålig ansning kring linjen och ärr efter barnafödslar...

Men tänk då på:
Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!
Låt oss leva efter mottot: Livet skall INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp. Utan snarare en sladdning in från sidan med chokoladkakan i en hand och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker: WOHOO - vilken åktur!!






                                                                          Puss  

Vad som fattas i varje stad

Gårdagens föreläsning, en introduktion för kursen Event IT, var riktigt intressant. Timmarna rann förbi och helt plötsligt var det dags att ta tåget hem igen.
Tillbaka i Göteborg gick jag och katti och åt en god baguette,katti köpte hörlurar och sen hämtade vi ut mitt nya pass. Efter det tog vi bussen till katti och hämtade ut hennes böcker som kommit och sen ner till Linné för att börja plugga. Ett par timmar senare åkte jag och handlade och sen blev det mest en lugn kväll med Mai. Inte träffat henne på länge heller. Fick ett glädjande samtal av Hanna också! Så det blir en spontanresa upp till Stockholm 25-28september. Ni får se längre fram vad jag skall göra där uppe! Brorsan skulle försöka ta sig ner till Stockholm en av dagarna också så jag får träffa honom.

Idag då, gick upp tidigt på min "lediga" dag och påväg till spårvagnen ringer katti och har precis vaknat. Inte mycket med det, jag fortsätter ner till Condecco Linné, tar en smörgås och en kopp Kaffe och njuter av lugnet. Bara några få gäster och skön musik i låg ton. Jag bara va´ - skönt!
Nån timma senare dök Katti upp. Efter mycket snack, lite plugg, okej lunch, skaffat nya smeknamn(illuminate och gobo) och irritationer på barnfamiljer och hög ljudnivå gick vi på jack-jakt. Hittade dock inget mer än alldeles för dyra jackor. Sen satte vi oss på de nya bänkarna på kungsportsplatsen - hur mysigt som helst!


Jag och Katti efterlyser:   Ett café med nolltollerans för barn där man kan sitta i bra ljus och mjuka gosiga soffor för att plugga. OBS caféet skall ha låg ljudnivå och gärna(tycker jag) ha mycket låg skön musik i bakgrunden.
Någon som vet sådant café hör av er!!
 


Skall träffa min bästis om två veckor! ♥ Visst finns vissa likheter ändå (trots att vi alltid sagt NEJ när folk sagt vi är lika)

I dream away

Läste Hannas blogg igår där det stod att hon längtade tillbaka till sin vecka i Turkiet. Är riktigt avundsjuk(om man nu kan kalla det så) för jag älskar känslan, ni vet när man upplevt något alldeles extra, och man blir påmind och fjärilarna i magen börjar flyga och endorfinerna frigörs och man bara ler och drömmer sig bort till dom lyckliga stunderna man hade.
Träffade en tjej under Kattis middag, och vi kom fram till att hon också vart i Australien, ungefär samtidigt som mig.
Jag fick den känslan, känslan av pirr och glädje!! Alla minnerna som dök upp.
Och i fredags när jag loggade in på msn så loggade Ronja in samtidigt! Hur stor är chansen? Ja iaf för första gången snacka vi i webcam! Har ju inte sett henne på nästan ett år. Så roligt att se den tjejen! Haha, sen mitt i allt kom Maisan hem och vi vinkade och skrattade och snackade massa roliga minnen, alla tre! Vilka saker vi upplevde och gjorde.



        

 

Besök i medelhavet

Igår var vi i medelhavet, kändes det som. Vi var på Mykonos, en resturang i Linné, och värmen var på och svetten rann- precis som i medlehavet. Maten var jättegod och jag såg ingen som orkade äta upp sin tallrik. Jag hade ju spetsat in mig på souvlaki(eftersom jag och Katti spanat in menyn redan förra veckan) men när bordet brevid beställde in gyros tallrik fanns inga andra val.
Efter en god middag, presentöpning och prat drog vi vidare till Styrbord Barbord,
Där blev det soft på uteserveringen, bara snack med goa människor. Trött och huvudvärk som jag hade drog jag hem vid halv tolv men mycket nöjd med en lugn kväll på stan.

En fin dag

Idag fyller Katti 21! Grattis så hemskt mycket. Imorgon skall vi ut och äta grekiskt. Mysigt, måste bara komma på vad jag skall ha på mig. Jaja, det ordnar sig imorgon!
Nu skall jag återgå till Elle, Lifehouse och fruktsallad.


  Grattis min fina Katti

HATA AIRCALL OCH DESS FÖRSÄKRINGAR

Vill ni ha Sveriges mest okunniga(ja jag drar alla över en kam), oproffessionella, ohyfsade personal prata med Air Call!  I tre veckor har jag nu ringt Air Call och  Air Call försäkringar omvartannat. Den ena säger att dom faxat pappret till försäkringsbolaget och försäkringsbolaget säger attdom inte får nåt. Så här har jag hållt p åatt ringa i TRE veckor. Min mobilräkning går upp och deras telefonköer passar inte emd mitt arbets och skolschema. FÖr dom kan självklart inte ringa varandra själva. nejnej det går absolut inte.
   Jag får ju heller inte reda på HUR jag åstakommit felet som är av yttre påverkan enligt verkstan. Nu till något lustigt, försäkringsbolaget säger att jag måste säga vad jag har gjort, att jag får "hitta på" att jag tappat den i marken. Detta vill inte jag göra. När jag idag läste deras försäkringsvilkor står det att försäkringen INTE gäller om jag tappat den.
OKEJ? försöker dom få mig att säga att jag tappat den för att sen säga "nej du har ju förstört den själv vi hjälper dig inte?" luddigt!
   Jaja, idag åkte jag och mamma till Air Call och skulle prata, efter några minuter skall jag säga något han perkar på mig och säger högt och tydligt och arrogant "JAG RESPEKTERAR DIG då får du ju RESPEKTERA MIG" EH jag blev helt ställd. Vad har jag gjort? Jag pratade i normal samtalston och berättade något.
Air Call,ni kanske borde satsa på klagomålshantering? Kundbemötande, vet ni vad det är?

Nej, snälla mamma mailade Sverker Olofsson och klaga på Air Call och dess försäkringar.

Nu skall jag muntra upp mig själv, men nån mat och en dusch!


Ännu en dag

Nu sitter jag hos katti och väntar på att hennes hårfärg skall bli färdig. Fick nämligen i uppdrag igår att färga håret på henne. Hon sa hon var väldigt petig så vi får se hur det bli. hoppas på bra resultat, hehe.
och Jo, vi hade gästföräläsning idag men vi sket  i det, hade massa samtal att ringa och sen skulle jag hjälpa Katti. Men det var bara drivhuset Göteborg som skulle snacka om sin kurs, vilket inte jag fann intressant.

Så imorgon blir det skola igen.

Läsårets första vecka

Ja okej, skola i Torsdags men denna veckan är en slags "förvecka" innan skolan tar igång på allvar. Denna vecka är full med gästföreläsningar, ordnat av drivhuset Borås. Dagens så kallade gästföreläsning hette Nätverk och Entreprenörskap. Själv tyckte jag inte den gav mycket, var mycket vi redan visste, från kursen Entreprenörskap förra året men värst var nog föreläsaren. Hon hade fel attityd, ja var skal jag börja? Tycker inte att man som föreläsare har på sin mobil, som hon hade, när någon frågade vem hon var(alltså hennes historia fram till nu/hur hon hamnat där hon är) svarar hon med en icke så trevlig ton "det är inte relevant". Ursäkta mig, men jag trodde att gästföreläsningar handlade om att lära oss hur just denna personen har nått sitt mål, veta dennes visioner och motgångar men även framgångar.
  Nej, dagen var inte alls givande, Imorgon skall Frida Nilsson från BoråsBorås ta upp eventmarknadsföring i praktiken om Pinocchio, skulpturfestivalen och andra saker som BoråsBorås är involverade i. Hoppas på intressant dag.

Nu måste jag börja skriva lite på en inlämning som skall in på måndag.

RSS 2.0